30 Nisan 2019 Salı

Sivilceli Cilt Bakımı

Sivilceli Cilt BakımıMerhaba arkadaşlar bugün sizlere günümüzde en sık karşılaşılan tedaviden çok geçici çözümler üretmekle yetindiğimizi sivilcelerden yani bir cilt hastalığından bahsetmek istiyorum. Eminim ki ergenlik dönemine giren gençler ve yalnızca bu süreçten sonra da sivilce problemi yaşayan bir çok erişkin bulunmaktadır.. Sivilce her insanda çıkması muhtemel bir cilt problemidir. Bende sizlere bu yazımda bu sık karşılaşılan sivilce probleminin bakım yöntemleri hakkında bir yazı hazırladım. İyi okumalar. 

Sivilce ve Tedavisi

Sivilcenin genel adı aknedir. Hayatımızın belli bir yaş döneminden sonra vücut tarafından üretilen sivilceler insanları bıktıran cinstendir. Bu gibi durumlarda insanlar genelde bir çok farklı tedavi yöntemine başvururlar. Bu tedavi yöntemleri ancak her zaman etkili sonuçlar vermezler. Aynı şekilde bir tedavi yöntemi başkasında işe yararken sizde problemi daha da ağırlaştırabilir. Bu tamamen cilt yapınızla alakalıdır. O yüzden bu tarz bir sıkıntı yaşadığınızda sivilce bakımı için kesinlikle 1. Derece güvenilir firma ilaçları yada doktorunuza danışmanız gerekmektedir. Aksi halde küçücük bir sivilce yüzünden cildiniz daha da fazla zarar görmesine neden olmaktadır. Unutmayalım ki yalnızca sivilce çıkan rahatsızlık değildir. İnsan oğlunun yüzlerce yıldır uğraştığı lakin bir türlü standart ve kesin bir çözüme kavuşmayan fakat tedavisi mümkün olan bir cilt problemidir.


Ergenlikte Sivilce



Ergenlik döneminde sivilce problemi yaşayan insanların oranı %80'dir. Yani her 10 ergenden 8'i sivilce problemi yaşamaktadır.

Tabi ki bir çok kesin tedavi yöntemi bulunmaktadır ancak yine de ciltten cilde iyileşme süreci kısalık ve uzunluk göstermektedir. Ergenlik sivilcesi der geçeriz  hatta ailelerde bu yönde tavır sergilerle fakat özellikle ergenlik dönemi yaşanan sivilceler sonrasında izlere neden olabilmektedir.

Ergenlik sivilcesi genel anlamda ergenlik dönemine giren erkek ve kadınların 13 ile 20 yaşları arasında yaşanmaktadır. Doktor tedavisi ise genellikle krem odaklı gerçekleştirilmektedir. Fakat onlarca hatta yüzlerce krem söz konusu. Bu konuda kesinlikle doğal ve saf ürünler kullanan sizin paranızdan daha çok sağlığınızı önemseyen markalardan alışveriş yapmalısınız.

Sivilcelere Salisilik Asit 


Salisilik asit ile ilgili blogumda hazırladığım makalemden alıntıdır.

Sivilce, cilt yüzeyinde var olan gözeneklerin ölü deri ve ciltte biriken fazla yağın birikmesinden kaynaklı tıkanması ile oluşan bir problemdir. Gözeneklerin tıkanması ile beraber meydana gelen havasız kapalı ortam, bakterilerin gelişmesi için son derece uygundur. Gerçekleştirilen araştırmalarla beraber, salisilik asidin cilt yüzeyinde bulunan ölü derileri uzaklaştırdığı ve buna bağlı olarak da sivilce oluşumunu engellediği kanıtlanmıştır. Salisilik asit, cildin en üst katmanındaki ölü derileri soyar ve bu sayede cilt gözeneklerinin sürekli temiz kalmasını sağlar. Salisilik asidin antienflamatuar özelliği, kırmızı ve şiş durumda bulunan sivilcelerin de kısa sürede iyileşmesini sağlamaktadır. Bu özellikleri sayesinde sivilcelere salisilik asit tedavisi hem oluşan hem de oluşabilecek sivilce ve cilt kızarıklıklarına karşı etkilidir. Yazının tamamını okumak için tıklayınız.

Sivilceli cilt bakımı yazımızın sonuna gelmiş bulunuyoruz. Yazımdan faydalandığınızı düşünüyorsanız mutlaka sosyal medya hesaplarınızdan paylaşmayı unutmayınız. Mutlaka soru, görüş ve bilgilerinizi yorum kısmına belirtin ya da iletişim kutusundan mail atın. Ayrıca konuyla alakalı olarak:                                                   Salisilik Asit
                                          Sivilce Tedavisi yazılarımı okuyunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder