23 Ağustos 2014 Cumartesi

Sivilce Geçirme

Sivilce Geçirme
Sivilce dünyada ve özellikle ülkemizde en sık karşılaşılan cilt problemlerindendir. Sivilce herhangi bir tıbbi probleme neden olmamaktadır  fakat görüntü anlamında insanlarda sıkıntıya neden olmaktadır. Bende sizlere yazımda bu çok sık karşılaşılan problemin tedavisi noktasında hangi doğal ve kimyasal yöntemler kullanılıyor; onları inceledim. İyi okumalar.

Sivilce Tedavisi Nedir

Ergenlik çağına giren ve ya girmek üzere olan hemen her gencin vücudunda yaşanan bir nevi fazla yaş ve hormonların sonucu olarak sivilceler; akne olarak da bilinmektedir ve ileri aşamalarda olmadığı sürece herhangi bir tıbbi tedaviye gerek olmamaktadır. Fakat kimi gençlerimizin görsel anlamda sorun yaşadığı ve hatta kimi zaman da sağlık problemlerine yol açabilecek kadar ileri seviyede sivilcesinin olması tıbbi tedaviye ihtiyaç duyulmaktadır.

Yukarıda değindiğim tıbbi tedavi genelde vücut kremleri, bazı asit barındıran kimyasalları ile üretilen ilaçlar ve vücutta ki aşırı yağı önleyici tablet ilaçlardan meydana gelmektedir. Özellikle tablet ilaçları kullanımı tedavinin son noktası olup, ileri aşamada tetkik ve tedavi sürecinde kullanılmaktadır. Ve kati surette doktor kontrolünde bu ilaçların kullanımı söz konusudur. Öyle ki yan etkileri arasında, baş dönmesi, titreme, mide bulantısı gibi hafif düzeyde seyreden yan etkilerin yanı sıra; intihara teşebbüs, migren benzeri ciddi hastalıkların tetiklenmesi gibi ciddi düzeyde yan etkiler de bulunmaktadır.

Evde Sivilce Tedavisi


Vücut hormon dengesini korumaya yönelik bu tip tıbbi ilaçların kullanımı etken maddenin tepkimeye girmesi ve tedavinin son aşamasında kullanılan ilacın bırakılması ile sonlandırılmaktadır. Sivilce tedavisinin doktorların işi olduğunu atlamamanız gerekiyor. Sivilceli cilt bakımında çay ağacı yağı, lavanta yağı, limon yağı, laktik asit, salisilik asit, glikolik asit gibi malzemeler ile cilt bakımı gerçekleştirebilirsiniz fakat bu asla doktor tedavisinin yerine geçmemektedir. Hele kulaktan dolma bilgiler ile her duyduğunuz otu yağı yüzünüze sürmeyin çünkü çoğu uydurma bilgiler.


Salisilik Asit ve Azelaik Asit Tedavisi


Azelaik asit, tam tahıllı besinlerde ve hayvansal ürünlerde doğal olarak var olan bir asittir. Aynı zamanda antibakteriyel özelliklere sahiptir. Yüzde 20'lik bir azelaik asit kremi, en az dört hafta süreyle günde iki kez kullanıldığınız zaman birçok geleneksel akne tedavisi kadar etkili olduğu bilinmektedir. Eritromisin ile beraber kullanıldığında daha da etkilidir. Reçeteli azelaik asit (Azelex, Finacea) hamilelik ve emzirme döneminde bir seçenektir. Yan etkileri cilt rengini ve küçük cilt tahrişini içermektedir.


Salisilik asit, tıkalı saç köklerinin önlenmesine yardımcı olabilir ve hem yıkama hem de bırakma ürünleri olarak bulunmaktadır. Etkinliğini gösteren çalışmalar sınırlıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder