8 Ocak 2015 Perşembe

Sivilce Lekelerinden Kurtulmak

Sivilce Lekelerinden Kurtulmak
Sivilceler birçok bireyin yaşadığı cilt problemleridir. Cilt gözeneklerinin tıkanması ile meydana gelen sivilceler, fiziksel görüntü açısından rahatsız edici bir cilt problemidir. Birçok etkenle ilişkili olarak sivilceler, dış etkenler, hava kirliliği, sivilcelerin sıkılması, cildin sağlıklı bakılmaması gibi etkenlerden yahut iç etkenler, hormonal salınımlar, stres, sinir sisteminde yaşanan dalgalanmalardan etkilenmektedir. Alerjik reaksiyonlarla da oluşan ani sivilcelenmeler ve onların kalıcı lekeleri de cildin diğer bir problemidir. Yazımda sivilce lekelerinden kurtulmak için gerekli uygulamalar nelerdir, nasıl tedavi edilir, sivilce lekeleri geçer mi gibi sorulara cevaplar aradım. İyi okumalar dilerim. 

Sivilce Lekelerinin Kesin Çözümü


Sivilce lekelerinin tedavisinde özellikle sivilcelenme kökünden kurutulması gerekir ve ardından sivilce sonrasında oluşan lekelenmeler de tedavi edilmelidir. Sivilce lekelerinin en büyük tetikleyicisi güneştir. Her cilt tipi birbirine benzemediği gibi, güneşten etkilenmeleri de birbirinden farklıdır. Bazı cilt tipleri güneşe daha çabuk reaksiyon vererek lekelenmelere neden olmaktadır. Sivilce lekelerinden korunmak için cilt tipine uygun güneş kremleri kullanmak en doğru önlemlerin başında gelmektedir.

Sivilce lekeleri farklı dermatolog işlemleri ile de tedavisi gerçekleştirilmektedir. Sivilcelerinizden yeni yeni kurtuluyorsanız sivilceye yol açan yağlı kremler yerine nem oranı yüksek yağsız kremler uygulayabilirsiniz. Su bazlı koruyucu kremler cildiniz için uygun olan kremler olabilir. Sivilcelerle oynamak, deşmek ve cildi zedelemek ise cildinizde lekelenmelerin esas sebebidir.





Sivilce Lekeleri


Lekesiz izsiz bebeksi bir cilde sahip olmayı kim istemez ki? Sivilce izleri ve lekelerinden kurtulup ipeksi bebek gibi bir cilde sahip olmak zor değildir. Üstelik bunun için servet harcamanıza gerek kalmamaktadır. Bu güne kadar sivilce izleri ve lekeleri için türlü bitkisel tedaviler, suna dumankayalar, ahmet marankiler, ibrahim saraçoğullar sivilce lekesi kürleri aradınız ipe sapa gelmez bitkileri yüzünüze uygulayınız. O da yetmedi dermo-kozmetiklere dünya kadar para verdiniz ya da medacassol, tiretin, acnelyse falan kullandınız fakat sonrasında daha kötü oldu ya da cildinizde çukurluklar yaşanıyorsa ve çözüm arıyorsanız bunun çözümü bu yazıda anlatılıyor.

Evvela sivilce lekesinin oluşma nedenine bir bakalım, genellikle sivilcelerin çok büyük olmasından veya sivilcelerin sıkılmasıyla sivilce lekeleri meydana gelmektedir. Bu leke ve izler bazen sivilce çukurlarına neden oluşturur ki estetiği en çok bozan şey bu çukurlardır.



Sivilce Lekelerinin Tedavisi


Sivilce lekelerini tedavi etmek için dünyada çoğunlukla kimyasal peeling denen metod uygulanmaktadır. Ünlülerin güzellik sırrı dedikleri şey esasında kimyasal peelingdir. Hatırlayın geçtiğimiz yıllarda yüzüne kimyasal peeling uygulayan dizi oyuncuların sırı diye pembe maske adı altında bir ürün piyasaya sürüldü. Sonra ortaya çıktı ki o oyuncu kimyasal peeling yaptırmış bu ürünlerle falan alakası yokmuş. Kimyasal peeling oldukça etkili biz iz ve leke giderici topikal malzemedir.

Sivilce Lekelerine Kimyasal Peeling


Sivilce lekeleri ve izleri için kimyasal peeling uygulaması çoğunlukla tca adı verilen  trikloroasetik asit ile gerçekleştirilir. Dikkat edilmesi gereken bu asit cildin üzerinde ki ölü deriyi soyarak alttan cildin yenilenmesine yardımcı olmakta ve soyulma ile beraber cilt kendisini yenileyince bebeksi bir görünüme sahip olmaktadır. Kimyasal peeling ya da asit dendiğinde insanlar korkuyor fakat inanın korkulacak bir durum bulunmamaktadır. Asit üst deriyi yakıyor, yeni deri uygularken gerekli bakımları yaparsanız hiç bir şekilde iz ve leke bırakmadan cildinizi yenilersiniz.

Sivilce Lekelerinin Çözümü


Çoğunlukla %20 ile %30 arasında bir oranda tca ile sivilce lekelerinin olduğu bölgeye tca uygulayabilirsiniz. Asitin uygulanması ile ilgili tca ile sivilce izlerini geçirme yazımı inceleyebilirsiniz. Cildinize kimyasal peeling uygulamasını gerçekleştirdikten sonra 1 ay kadar bekleyin. Asitin cildi soyması 3 ile 5 gün kadar sürüyor sonra alttan taze deri çıkıyor ve siz 1 ay sonunda bir daha uyguluyorsunuz. Bu işlemi güzellik merkezlerinde yaptırabilirsiniz fiyatları genellikle 1000 lira ile 3000 lira arasında merkezine göre değişir. Asiti doa kimya sitesinden alabilirsiniz %20 tca 25 tl %30 tca 35 tl gibi bir fiyata satılıyor. Ancak ben size %20 kullanmanızı öneririm düşük orandan başlamak daha iyi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder