1 Ekim 2017 Pazar

Sudocrem

Sudocrem
Sudocrem, 1931 senesinde İrlandalı ecza profesörü Thomas Smith tarafından üretilen ve hala Forest Tosara Ltd. şirketince ilk günkü formülüne sadık kalarak üretilmeye devam edilen bebek bakım kremidir. Türkiye’nin de içinde bulunduğu kırktan fazla ülkede piyasaya sürülen Sudocrem, ilk üretildiği yıllarda bebek bakım kremi bağlamında kullanılıyor olsa da günümüzde birçok yetişkin, yıllarca başa çıkamadığı cilt problemleri için kullandığını ve beklediğinden güzel sonuç aldığını aktarmaktadır. Bende sizlere bu yazımda sudocrem nedir, içeriğinde ne bulunur, ne işe yarar, faydaları nelerdir, sudocrem çeşitleri nelerdir, fiyatları nelerdir gibi sorulara cevaplar aradım. İyi okumalar.

Sudocrem İçeriği

Sudocrem içeriğinde bulunan etken maddelerin başında Çinko oksit gelmektedir. Bu madde sivilce, egzaman, pişik, yanık benzeri birçok problemde tedavi edici özelliğe sahiptir. Ürünün içeriğinde yer alan diğer malzemeler genel olarak şu şekilde sıralanır:


  • Lanolin
  • Benzil Sinnamat
  • Saf su
  • Benzil Benzoat B.P
  • Phenil Menthonal B.P


Sudocrem Ne İşe Yarar


Bebekler için pişik kremi olarak üretilen Sudocrem yetişkin bireylerde ise başta sivilce izleri, sivilce, akne, cilt lekeleri ve kızarıklıkları, egzama, sedef, yara ve kesik izleri, kaşıntı, kızarıklık, morluk, hafif güneş yanıkları, uçuk; yatalak hastalarda meydana gelen yatak yaraları, vb. durumlarda sudocrem etkili olabilecektir.

Sudocrem Faydaları


Bebeklerde çoğunlukla pişik tedavisinde uygulanan Sudocrem, uygulandığı bölgede nemden koruyan bir tabaka meydana getirdiği için bebek bezinde bulunan dışkı ve idrarın bebeğin tenine temasına engel olarak pişik oluşumunun önüne geçer ve var olan pişiğin tedavisinde kullanılırsa kısa sürede çok etkili sonuçlara neden olmaktadır. Özel formülü ile ilk üretildiği ve piyasaya sürüldüğü günden bugüne kadar kullanan birçok kişiden tam puan alan Sudocrem uluslararası haklı bir üne sahiptir. Sudocrem hassas ciltlere uygulanabilmektedir. Aynı zamanda sudocrem sivilcelerin kurutulmasında etkili bir kremdir.
Sedef, egzama gibi oldukça rahatsızlık veren sorunlu cilt hastalıklarında hem kişinin hayat kalitesini yükseltir hem de tedavide önemli bir rolü bulunmaktadır. Ameliyat vb. cerrahi operasyonlardan sonra düzenli biçimde kullanımı ile ciltte yaşanacak iz ve lekeler önlenebilmektedir. Sinek ısırığı gibi sebepler ile meydana gelen kaşıntı ve kızarıklıklar Sudocrem ile tedavisi gerçekleştirilebilir. Cildi yumuşatır, tahriş olmuş dokuların onarımına yardımcı olmaktadır.
sivilceli ciltlere sudocrem

Sudocrem Nasıl Kullanılır



Cilde uygulama gerçekleştirmeden önce kremin uygulanacağı bölgeyi makyaj kalıntısı veya kirden güzelce temizleyip kurutunuz. Yüze uygulama gerçekleştirilecek ise bütün yüze yaymak yerine yalnızca ihtiyaç duyulan bölgeye, parmağınızla çok az bir miktar krem alıp dairesel hareketler gerçekleştirerek yedirin ve ince bir tabaka kalana kadar devam edin. Yeterli gelip gelmemesine göre miktarını kendiniz belirleyebilirsiniz. Eğer bütün yüze uygularsanız yüzde var olan açık olan gözenekleri kapatıp sivilce oluşumuna sebep olmuş olacaksınız.
Bebeklerde pişik problemi için uygulanacaksa bezi değiştirilip temizliği sağlandıktan sonra güzelce kurulayıp bir miktar kremi dairesel hareketler yaparak sürün. Eğer kanamalı ve derin yaralı bir pişikse fazla bastırmadan uygulamanız önerilmektedir. Bir kaç gün içerisinde etkilerini gözle görülür biçimde fark edeceksiniz.
Kullandığı birçok kişisel bakım ürününden ve pişik kreminden fayda göremeyen ve bu yüzden Sudocrem ürününü bir mucize olarak tarif eden kullanıcılar olduğu gibi, az da olsa beklediği sonucu alamadığını aktaran kullanıcılar da bulunmaktadır. Bu tarz kişisel bakım ürünleri herkeste farklı sonuçlara sebep olabilmektedir. Kişinin yaşı, cilt yapısı hatta cinsiyet dahi alacağı sonuçlarda değişikliğe neden olabilmektedir. Cildimize uygulayacağımız ürünlerde bu gerçeği göz önüne alarak dikkatli davranmalı, beklenmedik bir etki yaşandığında kullanımı durdurup gerekirse uzman bir doktora danışmalısınız.

Sudocrem Çeşitleri



  • Sudocrem Cilt Bakım Kremi 30 gr.
  • Sudocrem Pişik Kremi 60 gr.
  • Sudocrem Pişik Kremi 125 gr.
  • Sudocrem Pişik Kremi 400 gr.



Sudocremin Yan Etkisi


Sudocremin herhangi bir bilinen kayıtlara geçmiş yan etkisi bulunmamaktadır. Bununla beraber Sudocrem içeriğinde var olan ürünlere alerjiniz olabilir. Bundan dolayı cildinizde küçük bir bölümde deneme uygulaması gerçekleştirmeniz gerekebilir.


Sudocremi Hangi Sıklıkta Kullanabiliriz


Bebeklerde pişikleri tedavi etmek için kullanıldığında kızarıklık ya da yaranın derecesine göre belli bir sınırlama yaşanmadan gün içinde ihtiyaç duyulduğu oranda kullanılabilir. Fakat kremin oldukça etkili olduğu göz önünde bulundurulmalı ve bundan dolayı kullanım esnasında ufak miktarlar ile uygulama gerçekleştirilmelidir. Yetişkinlerde kullanımı sırasında herhangi bir sınırlama yoktur.

Sudocrem, özellikle yüz bölgesine uygulama gerçekleştirilecekse gece yani güneş ışığına temas etme ihtimali olmayan bir vakitte kullanılması gerekmektedir.

Sudocrem Fiyatı


Sudocrem Cilt Bakım Kremi 30 gr. 20 TL
Sudocrem 60 gr 16 TL
Sudocrem 125 gr 22 TL
Sudocrem 250 gr 34 TL
Sudocrem 400 gr 52 TL

Sudocrem yazımızın sonuna gelmiş bulunuyoruz. Yazımdan faydalandığınızı düşünüyorsanız mutlaka sosyal medya hesaplarınızdan paylaşmayı unutmayınız. Mutlaka soru, görüş ve bilgilerinizi yorum kısmına belirtin ya da iletişim kutusundan mail atın. Ayrıca konuyla alakalı olarak:                                                                                    Sivilce Lekelerinden Kurtulmak
                                                                      Sivilce  yazılarımı okuyunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder