1 Eylül 2014 Pazartesi

Hormonlar ve Sivilce

Hormonlar ve Sivilce
Blogumda bugüne kadar yazdığım yazılarda değindiğim üzere, sivilce çok yaygın bir cilt hastalığıdır. Bende size bugün yazımda hormonlar ve sivilce arasında ki ilişki üzerine değindim. Ayrıca ergenlik döneminde yaşan sivilcelerin ve hormonal dengenin bozulması durumunda yaşanan sivilcelerin niteliklerini ve tedavi önerilerini aktardım. İyi okumalar dilerim.

Hormonlar Sivilce Yapar Mı


Özellikle ülkemizde genç nüfusunun kalabalık olması genel anlamda gençlerin problemleri ile daha fazla ilgilenilmesi gerekliliğini de beraberinde getirmektedir. Genç nüfusun fazla ve ya artmakta olduğu toplumların genel sağlık problemleri arasında ilk sıralarda yer alan sivilce problemi ve bir diğer adı ile de akneler genel olarak deri hastalığı olarak da nitelendirilebilir. Gerek hormonal düzensizlikler gerekse de vücutta yaşanan hormonal değişikliklerin yoğun biçimde görüldüğü ergenlik dönemlerinde yaşanmaya başlayan sivilceler esasında yalnızca gençlik hastalığı olarak da görülmemelidir. 50 yaşında insanlarında başına sivilce problemleri yaşanabilir.

Ergenlik Sivilcesi

Benzer biçimde yetişkinlerde de zamanla yaşanan bu problem; bahsedildiği gibi hormonal bir dengesizlikten kaynaklı yaşandığı için ilk etapta sabırlı olmamız gerekmektedir. Çünkü atlanmaması gereken şu ki hormonal dengesizlik vücudun zaman içinde kendiliğinde ortadan kalkan bir problemdir. Ve ergenlik sivilcesi olarak da adlandırılan ilk dönem sivilceleri, bu dönemim tamamlanması ile beraber kendiliğinde geçebilmektedir. Fakat kimi zaman daha ciddi problem olarak da karşımıza çıkabilmekte olup, hekim kontrolünde olmak şartıyla bazı ilaçlar ile tıbbi tedaviye de ihtiyaç duyulmaktadır.

Sivilceleriniz için evinizde bakım gerçekleştirebilirsiniz fakat bu durumda kullanacağınız tedai yöntemleri sivilceler için piyasada bulunan kozmetik ürünlerden ziyade sivilceye iyi gelen malzemelerle gerçekleştirebileceğimiz bakımlardır. Bunun sebebi sivilceler için üretilen kozmetiklerin çoğu işlevsizdir.

Sivilceleriniz için örneğin 50 ml kolonyaya 2 gr salisilik asit ve 10 ml çay ağacı yağı eklerseniz, bu cildinizde yaşanan sivilcelere çok iyi gelecektir. Elde ettiğiniz karşımı her seferinde çalkalamanız gerekmektedir. 


Sivilcelerin Diğer Nedenleri


Sivilce probleminin tabi ki tek nedeni hormonal değişimler değildir. Akne sorununun bir çok nedeni bulunmaktadır. Genel olarak sıralamak gerekirse: 


  • Androjen ve lityum barındıran bazı ilaçlar
  •  Kozmetik malzemeler
  •  Hormonal değişiklikler
  •  Duygusal stres
  •  Regl
  •  Bazı epilepsi önleyici ilaçlar
  •  Düzenli şekilde, kafa bandı ya da sırt çantası benzeri cilt alanına baskı uygulayan nesnelerin kullanılması
Sivilceli cilt bakımı yazımızın sonuna gelmiş bulunuyoruz. Yazımdan faydalandığınızı düşünüyorsanız mutlaka sosyal medya hesaplarınızdan paylaşmayı unutmayınız. Mutlaka soru, görüş ve bilgilerinizi yorum kısmına belirtin ya da iletişim kutusundan mail atın. Ayrıca konuyla alakalı olarak:                                                   Sivilce ve Cilt Bakımı
                                          Sivilce Geçirme yazılarımı okuyunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder